Siirry pääsisältöön

Ei saa syödä

Yhdestä blogista tuli idea teille kertoa miten omalla kohdalla toimisi raskaus ajan ruoka kiellot.
KALA:
Ei mitään ongelmia koska en syö edes jouluna suola lohta.
VAARA KALASSA:Baktreeri riski
LIHA:Syödään kyllä lihaa mutta ei mitään super määriä naudan lihaa enemmän. Ei sianlihaa koska olemme muslimeita.Mutta lihan kohdassa oli vain puhetta maksasta en pidä maksa ruuasta ei ongelmaa siis.
VAARA LIHASSA:Voi aiheuttaa epämuodostumaa ja vaara keskenmenolle.
MAITO JA MAITOVALMISTEET:Pästäröimätöntä maitoa ei tule juotua eikä pästäröimätöntä juustoja eikä minkäänlaisia juustoja en syö helppoa siis :)
VAARA:Baktreeririski
PAKASTEVALMISTEET,VALMISRUUAT JA PAKASTE MARJAT:Joskus tehdään keittoa(lohi) silloin siihen pakasteesta siitä luopua ei mikään haaste. Valmisruokia emme syö ja eikä pakastemarjoja ne kun keitetään tulee vain mössöä eikä niitä voi enää käyttää.
VAARA:Pakastemarjoissa vaara saada Noro-virus,-ja hepatiitti A-virusriski.Pakastevihanneksissa vaara saada jopa ruokamyrkyts ja Listeriabakteeri.
KAHVI:Ei ongelmia kahvin suhteen juon aina joka päivä vain yhden kahvi kupin. Siis suositusten rajassa mennään jee :) ;)
VAARA:Sydämennen tykytys ja vapina
LAKRITSI JA SALMIAKKI:Ei itsellä ainakaan vaaraa kun en pidä kyseisistä herkuista rakastan hedelmä karkkeja ja suklaata <3
VAARA:Lisää turvotusta,nostaa verenpainetta ja voi aiheuttaa kehityshäiriöitä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maaliskuu ja synnytys

Nyt voin paljastaa miten päättyi helmikuun tapahtumat.14.3. Olin vuodelevossa vielä ja silloin alkoi vereslimainen vuoto samaan aikaan kovat supistukset.Supistuksen estolääkettä sain, mutta ei apua.Aamulla 14 .3 minut vietiin synnytyssaliin ja annettiin vielä supistuksia estävää lääkettä ja seurattiin vuotoa.14.3 aloitetiin magnesiumsulftaania 12h meni sitä.Ultrattiin vauva moneen otteseen  välillä tarjottava osa oli napanuora,mutta vauva oli raivotarjonnassa.Makoilua ja supistuksen esto lääkettä plus verikokeita 15.3.Verikokeet siinä rajoilla joudutaanko purkamaan raskaus vauvan ja minun  selviämisen takia. 16.3 tulehdusarvot olivat sen verran nouseet ja supistuksia edelleen vaikka monet,monet kerrat oli annettu supistuksia estävää lääkettä.Lääkärin päätös oli se että valmistetaan leikkaussali ja sektio tehdään nukutuksessa.Kello oli melkein 18:00 ja menin leikkaussaliin ja esivalmistelut.19:31 syntyi poikamme painoa 740g pituus 33,3cm.Herämöön  minut vietiin ja poika vietiin vastas

Toisen kerran inseminaatio hoidot

Täällä oli ja meni kuukautiset.Gonal-F pistokset alkoi juhannuksen aikaan ja tänään pistin viimeisen pistoksen.Huomenna olisi foliultra missä samassa myös sovitaan inseminaatio aika.Fiilis että onnistuisi tästä kerrasta on niin vaihtelevat välillä tuntuu että ei onnistu ja taas kohta että IHANAA pian kaksi viivaa tulee ja tärppi tulee.Pää kylmänä siis ja kauhulla odottamaan sitten aikoinaan raskaustestin tulosta.

Nivustyrä leikkaus ja mokia

25.7-26.7. Välisenä yönä menimme Uuden lastensairaalan päivystykseen pojan nivustyrä ei repanoidu siis ei mennyt kivespussiin ja oli pinkeä. 2h kaksi eri lääkäriä yritti repanoida tyrää kivespussiin, mutta tyrä aina palautui takaisin ja oli todella kivulias hänelle vaikka hän sai kipulääkkeitä kipuunsa. Vahvojen kipulääkkeiden takia ja nivustyrän takia myös pääsimme osastolle yöllä. Aamulla klo 10:00 kirurgit olivat päättäneet, että leikataan tyrä pois leikkaus meni suunnittelujen mukaisesti, mutta tyrä uusiutui vuorokauden kuluessa ja uusinta leikkaus tehtiin. Uusinta leikkaus oli isompi ensimmäiseen nähden, kun suolistoa oli jouduttu myös operoimaan tyrä oli kuroutunut suoleen ja hapenpuutetta suolessa. Nukutus vaiheessa hän oli oksentanut maitoa ja siitä sai keuhkokuumeen ja yli millään crp=tulehdusarvot olivat 400. Leikkaus myös kesti pitempään, kuin ensimäinen leikkaus. Ensimmäinen leikkaus kesti 3h tämä toinen 4h. Tämän isomman ja pidempi kestosen leikkauksen jälkeen hänet herääm